Σελίδες

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

"μερικες ρεαλιστικες προτασεις για το μετα..."

Έχω έναν φίλο που τον αγαπώ πολύ κι ας μην γνωριζόμαστε χρόνια. Πάντα υπολόγιζα τα λόγια του και τον τροπο σκέψης του και σήμερα γι'ακομη μια φορά του βγάζω το καπέλο.
Διαβάστε τις προτάσεις του. Είναι αυτές που έπρεπε από καιρό να μας καταθέσουν και να πραγματοποιησουν οι πολιτικοί του τόπου μας. Βέβαια, ίσως τότε και να μην χρειάζονταν πια, ποιός ξέρει;


"μερικες ρεαλιστικες προτασεις για το μετα..."

προταση: το ΦΠΑ στο 15% μπας και ανασανουμε και παρει κατι μπρος...

προταση:
απελευθερωση της ενεργειας, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ ας μεινουν κρατικα αλλα δωστε αδειες και στους ιδιωτες στον τομεα της ενεργειας ώστε να μην υπαρχει μονοπωλιο. Ολες οι αχρηστες για το κοινο καλο, ΔΕΚΟ, πουλημα (Οπαπ και κατι αλλα κουλα).


προταση: τα κομματα να μην επιχορηγουνται και να μην συμμετεχουν ουτε στις δημοτικες εκλογες, ουτε σε φοιτητικες, παρα μονο στις βουλευτικες…. Δεν υπαρχει λογος για κομματα στους δημους και στα πανεπιστημια.

προταση: το βουλευτιλικι να ΜΗΝ πληρωνεται! ο καθενας στη δουλεια του. Οχι προνομια, οχι ειδικες συνταξεις, οχι χαρτζηλικι για τις "επιτροπες"...

προταση: ΕΝΑΣ ασφαλιστικος φορεας με τομεις για όλα τα επαγγελματα.

προταση:
ο ΟΣΕ να υπαρχει μονο για τις υποδομες του δικτυου και να δημιουργηθουν ιδιωτικες εταιριες στα τρενα, στα λεωφορεια, σε ολες τις μεταφορες.


προταση: Mια Μονο κρατικη τραπεζα (ως ρυθμιστης) και ολες οι αλλες κρατικες για πουλημα..

προταση:
αξιοποιηση της κρατικης περιουσιας εκ των εσω...δωστε τα σε ελληνες να τα εκμεταλλευτουν...η τουλαχιστον μεικτες κοινοπραξιες με ξενους....αγροτικη γη, οικοπεδα, γηπεδα, κτιρια.


προταση: δωστε κινητρα να ασχοληθουν οι νεοι με τη γεωργια...4.5 εκ. στρεμματα ειναι αφημενα...οταν αρχισουμε να παραγουμε τα δικα μας προιοντα βασικων αναγκων δεν θα χρειαζεται να εισαγουμε σουσαμι απο το σουδαν και ότι τρωμε να είναι απ’εξω.

προταση: αφηστε να δημιουργηθουν ιδιωτικα πανεπιστημια, σχολες...αμαν πια με τα πανεπιστημιακα μονοπωλια...και τη φυγη των Ελληνων στην Αγγλια και στις αλλες χωρες...αντιθετα, κλειστε ολα τα φροντιστηρια και καντε τα σχολεια ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ να είναι.

προταση: πρεπει να μειωθει ο δημοσιος τομεας μεχρι εκει που δεν παει...να μεινει μονο στα βασικα και να εχει ρολο ρυθμιστη. ο κακομαθημενος "δημοσιος' ελληνας που τωρα φωναζει στις πλατειες , να μαθει επιτελους να δουλευει!

προταση: εννοειται οτι πρεπει να υπαρχει καταργηση της βουλευτικης ασυλιας και να υπαρξουν τιμωριες (δημευσεις και φυλακισεις) σε βαθος 35 ετων.

προταση: να μην υπαρχει πανω απο 2 τετραετιες η ιδια κυβερνηση ή ο ιδιος πρωθυπουργος! (μην σας πω και ιδια βουλευτικη συνθεση)

προταση: μπορει να ακουστει περιεργο αλλα ναι...θελω να φυγουν αμεσα οσοι μεταναστες δεν εχουν αδεια...και αυτοι που εχουν να ελεγχονται για τους λογους τους οποιους μενουν...μπατε σκυλοι αλεστε εχουμε γινει...

προταση: χρειαζομαστε 4 κρατικα καναλια tv και αλλα τοσα ραδιοφωνου? κρατηστε ΕΝΑ και ενα (που να πιανουν παντου στην ελληνικη επικρατεια και να υπηρετουν την ενημερωση και τον πολιτισμο) και πουληστε τις συχνοτητες, τις αδειες, τις εγκαταστασεις σε ανθρωπους που θελουν να μπουν στη αγορα!

προταση: η Εκκλησια...μπορει να δωσει τις εκτασεις που διαθετει (που ολοι ξερουμε ΠΟΣΕΣ ειναι) για να αξιοποιηθουν απο πολιτες που δεν εχουν εισοδημα με ένα ποσοστο ενοικιου.

προταση: μειωση βουλευτων σε 150, μειωση νομαρχειακων, δημοτικων, περιφερειακων επιτροπων...δεν ειναι μονο οι βουλευτες που πινουν με το καλαμακι...υπαρχει τοσος κοσμος τριγυρω....

προταση: AOZ τωρα, εκμεταλλευση ορυκτου πλουτου από ελληνικες εταιριες, πολεμικες αποζημιωσεις, αυταρκεια στα νησια στους τομεις της ενεργειας, νερου, τροφης.

προταση: κανενα κλειστο επαγγελμα...ας κανει ο καθενας οτι μπορει, ξερει, εχει σπουδασει, του αρεσει..χωρις αγκυλωσεις και περιορισμους.

προταση: πορους στους τομεις της ερευνας, της τεχνολογιας, του περιβαλλοντος, της γεωργιας, της βιομηχανιας, της βιοτεχνιας

προταση: συννενωση ολων των κρατικων λειτουργιων σε ενιαια κτιρια ανα δημους ή περιφερειες ....ενα δημαρχειο μαζι με αστυνομικο τμημα, πυροσβεστικη, εφορια, κτηματολογιο κτλ...

http://www.facebook.com/lab.seklis


Δεν υπάρχουν σχόλια: